Siirry pääsisältöön

Vaatekaappitehtävä

Asiakkaanani minulla oli ystäväni Josefiina Sarismala.

Aloimme selvittämään hänen tyyliä hänen kanssaan ja pyysin häntä täyttämään muutama taulukkoa rasti ruutuun menetelmällä, sekä kävimme myös hänen kanssa pinterstiä läpi.


file:///Users/emmi/Downloads/Vaatekaappiteht%C3%A4v%C3%A4%20(1).pdf

Vaatekaappia läpikäydessä huomasimme, että näitä asioita on liikaa:
-rentoja päällysvaatteita ja kenkiä
-koruja

Lähtisin läpi käymään näitä ja laittamaan turhia/ sellaisia, joita ei ole käytetty pitkään aikaan kylmänrauhallisesti eteenpäin.

Sopivasti löytyy:
-alusvaatteita
-rentoja paitoja ja housuja
-villatakkeja, puseroita
-rentoja ja juhlamekkoja
-farkkuja sekä siistejä housuja
-siistejä hameita
-urheiluvaatteita + kengät
-juhlavaatteita + kengät
-huivit, käsineet, päähineet

 Liian vähän löytyy:
-sukkia
-ohuita sukkahousuja
-siistejä paitoja
-juhlavia paitoja
-siistejä mekkoja
-housuja (lukuunottamatta farkkuja ja siistejä housuja/shortseja)
-rentoja hameita
-juhlahameita
-siistejä kenkiä
-juhlava laukku

Näitä lähtisin ostamaan tarpeen mukaan lisää.
Ostaessa näitä varsinkin juhlavaatteissa ja laukuissa lähtisin panostamaan enemmän laatuun, jotta ne kestäisivät kauan. Kengissä ottaisin saman huomioon myös, mutta myös pitää ottaa huomioon se, että ne ovat hyvät jalassa.

Käyttövaatteita ostaessa kiinnittäisin huomiota materiaaleihin. Kannattaa etsiä sellaisia vaatteita jotka tuntuu myös mukavalta päällä. Kannattaa myös ajatella myös sen kannalta, että ei kyllästyisi vaatteisiin nopeasti, sekä ottaa huomioon tietynlainen ajattomuus, myös tietynlainen yhdisteltävyys on hyvä pitää mielessä. Näihinkin kannattaa panostaa hieman enemmän ajatellen, että halvimmat vaihtoehdot eivät välttämättä ole pitkäkestoisimpia vaihtoehtoja.

Esimerkki vaatteasutyylejä, mitä voi hankkia:
        👜 on Twitter: "cosy outfits… "

Asiakkaan oma tyyli:
Asiakkaan omaan tyyliin kuuluu vaatteiden mukavuus. Hän käyttää paljon vartaloa mukailevia korkeavyötäröiviä alaosia, kuten legginssejä, pillifarkkuja jne. Väreinä paljon. käytössä mustaa, harmaata ja valkoista. Kuoseina taas näkyy poikkiraitaa ja kukkakuosia.

Sain haltuuni muutaman asukuvan asiakkaan instagramista kuvaamaan asiakkaan tyyliä:






Tässä on myös pinterestistä muutamia tyyliä kuvaavia kuvia:


                      



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakasjakku

Asiakasjakun uhriksi pääsi oma äitini. Jakku tulisi hänelle käyttöön siistimmissä tilaisuuksissa, kuten työtapaamisissa. Kävimme vaatekaupoissa katselemassa vähän lisää suuntaa siihen, että millaista jakkua hän hakisi. Olin aluksi ajatellut eri värivaihtoehtoja, tai jotain väripilkkua jakkuun, mutta asiakas ei halunnut väriä jakkuun. Joten väriksi jäi vain musta. Taskuiksi tuli kannellinen tasku, ja kannesta tulisi neliskulmainen. Hihansuihin tulee valehalkiot. Taakse tulee halkio. Jakusta tulee voimakkaasti tuettu. Ja helmasta tulee pyöristetty. Taso- & Poikkileikkauskuvat: Työjärjestys: 1. Tukikankaiden kiinnitys 2. Merkkilankojen ompelu 3. Ompele muotolaskokset etu- ja takakappaleella 4. Ompele sivusaumat 5. Ompele olkasaumat 6. Valmista hiha     6,1. Ompele takasauma     6,2. Ompele poimulangat     6,3. Ompele hihasauma 7. Ompele alakaulus miehustaan. 8. Sovitus 9. Tee tarvittavat sovitusmuutokset 10. Valmista taskut 11. Ompele hihat kiinni miehu

Kätevä projekti 2018

Lähtökohta Ryhmän kanssa päädyimme aiheeseen Streetstyle. Sen olevan todella laaja aihe, päätimme tarkentaa sitä hieman. Joten aiheesta tuli katumuoti Streetstyle   New Yorkissa 2000-luvulla.  Asuja piti suunnitella kaksi.  Katumuotiin 2000-luvulla vaikutti muun muassa: - Hip Hop  - Pop-kulttuuri - Christina Aquilera - Britney Spears Elementtejä mitä näkyi paljon: - Mesh, farkku ja nahka - Isot aurinkolasit - Musta, violetti, pinkki & kukkakuosi - Isot logot - Kellohihat - Leveät lahkeet Vaatekappaleita: - Tekoturkikset - Satiini- & nahkahameet - Konsertti T-paidat - Tuubitopit - Matalavyötäröiset housut - Hip Hop-lökärit Ryhmässä oli hieman erilaisia näkemyksiä aiheesta ja meiltä puuttui yhtäläisyyksiä. Otimme aluksi yhteiseksi tekniikaksi makramen, mutta se vaihtui myöhemmin aplikointiin. Ryhmässä oli silti vielä eroavaisuuksia, joten päätettiin, että jokainen tekee kesäisen ja syksyisen asun.  Syksyistä asua miettiessäni

Yläosa

Proseesin nimi oli nyt yläosa. Tein mekon itselleni. Ajattelin, että tällainen mekko olisi kiva tehdä. Mekossa on vetoketjut hihoissa kyynärpäistä hihansuihin ja kaksipuoleinen vyö. Työjärjstys: 1. Ompele muotolaskokset. 2. Ompele sivukappaleet kiinni miehustaan. 3. Ompele olkasaumat ja sivusaumat, jättäen kumminkin vasempaan sivusaumaan vetoketjulle                saumaa auki. 4. Hihojen valmistus    -huolittele saumavarat    -ompele alasauma    -ompele yläsaumasta kyynärpäähän asti    -kiinnitä vetoketju    -Ompele syötöslangat 5. Kiinnitä hihat miehustaan. 6. Ompele helman sivusaumat, jättäen kuitenkin hieman saumaa auki vetoketjulle. 7. Ompele helma kiinni miehustaan. 8. Ompele vetoketju paikalleen. 9. Huolittele helma & ompele siihen päärme. 10. Kaula-aukon valmistus    -huolittele pääntien ja muotokaitaleen saumavarat.    -asettele muotokaitale pääntielle KE-merkit vastakkain ja hakit vastakkain,    -ompele. 11. Huolittele sa