Siirry pääsisältöön

Housut


Seuraava projekti oli siis housut. Olin aluksi hieman pihalla siitä, että millaiset housut tekisin. Lopulta kun piti viimeistään päättää, että millaiset housut tekisin, -jotta pääsisin kuosittelemaan niitä- keksin, että voisin tehdä lappuhaalarit. 


Kuosittelu

En muistanut ottaa paljoa kuvia kuosittelusta, mutta yritän seliittää seitä hieman.



Lapun kuosittelin puvun peruskaavan avulla siihen päälle. Housuihin kuosittelin myös taskut eteen ja kavensin lahkeet, Napitusvarakin ja henkselit tuli kuositeltua.


Leikkuusuunnitelma

Työjärjestys

1. Kiinnitä tukikankaat
2. Valmista taskut
3. Huolittele ja ompele sivu- ja sisäsaumat
4. Ompele ja huolittele haarakoukku
5. Ompele kaaroke kiinni
6. Kiinnitä tasku lappuun
7. Ompele lapun kappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain, käännä lappu oikein päin ja ompele päällitikkaus
8. Ompele henkselit samalla tavalla kuin lappukin
9. Kokoa Farkut, vyötärökaitaleen farkkuinen osa, lappu ja henkselit yhteen pitkällä ompeleella
Sovitus
10. Pura pitkät ompeleet
11. tee sovituksessa huomatut tarvittavat muutokset.
12. Valmista vyötärö kiinnittäen samalla lapun ja henkselit
13. Kiinnitä takataskut
14. valmista lahkeet
15. Valmista kiinnitys
16. Kiinnitä farkkunapit ja soljet





Tein Proton housuista, joitten sovituksen jäkeen muokkasin kaavasta väljyyttä, lappua, haarakoukkua.

Lappu oli liian iso, joten pienensin sitä.
Housut olivat liian väljät edestä ja takaa, joten sitä piti poistaa.


















Kun sain oikeat housut sovitusvaiheeseen, tuli niihinkin sovitusmuutoksia.
Niistä piti laskea vyötäröä ja poistaa väljyyttä sekä edestä, että takaa.
Sovituksessa huomasin myös lapussa olevan taskun olleen vinossa joten se tuli myös suoristaa.
Sovitusmuutokset tehtyäni kiinnitin lapun, henkselit ja valmistin vyötärön.
Löysin kotoani kangasmerkin minkä olin joskus ostanut jostakin. Ajattelin, että se toisi väriä housuihin, joten päätin kiinnittää sen toiseen takataskuista.




 Kuva viimeisestä sovituksesta.



Käytin tuskaa,aikaa ja jaksamista nappien hakkaamiseen kiinni.
 En löytänyt oikeanlaista tekniikkaa mitenkään joten hakkasin aina yhtä nappia paikalleen kauan, ja se sama toistui kaikkien 10 napin kohdalla.















 Kankaan materiaali oli BILL- stretchfarkku, jonka koostumus on
95% puuvillaa ja 5% lycraa









Itsearvio



Ajankäyttö oli tälläkertaa asia johon olin petrannut vähän aikaisempiin töihin nähden. Olen tyytyväinen housujen lopputulokseen, ja luulisin niiden tulevan käyttöön.

 Oli mielenkiintoista päästä kokeilemaan tuplatikkikonetta, Sen käyttäminen tuntui aluksi hieman vieraalta, mutta pääsin sopuun senkin koneen kanssa. Napinläpikone oli kyllä pelottava.

Seuraava asia, missä voisin alkaa parantamaan olisi uskaltamaan pyytämään apua, sillä se nopeuttaisi vielä enemmän valmistamista, kun pyytäisi apua aina heti kun sitä tarvitsisi.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Asiakasjakku

Asiakasjakun uhriksi pääsi oma äitini. Jakku tulisi hänelle käyttöön siistimmissä tilaisuuksissa, kuten työtapaamisissa. Kävimme vaatekaupoissa katselemassa vähän lisää suuntaa siihen, että millaista jakkua hän hakisi. Olin aluksi ajatellut eri värivaihtoehtoja, tai jotain väripilkkua jakkuun, mutta asiakas ei halunnut väriä jakkuun. Joten väriksi jäi vain musta. Taskuiksi tuli kannellinen tasku, ja kannesta tulisi neliskulmainen. Hihansuihin tulee valehalkiot. Taakse tulee halkio. Jakusta tulee voimakkaasti tuettu. Ja helmasta tulee pyöristetty. Taso- & Poikkileikkauskuvat: Työjärjestys: 1. Tukikankaiden kiinnitys 2. Merkkilankojen ompelu 3. Ompele muotolaskokset etu- ja takakappaleella 4. Ompele sivusaumat 5. Ompele olkasaumat 6. Valmista hiha     6,1. Ompele takasauma     6,2. Ompele poimulangat     6,3. Ompele hihasauma 7. Ompele alakaulus miehustaan. 8. Sovitus 9. Tee tarvittavat sovitusmuutokset 10. Valmista taskut 11. Ompele hihat kiinni miehu

Kätevä projekti 2018

Lähtökohta Ryhmän kanssa päädyimme aiheeseen Streetstyle. Sen olevan todella laaja aihe, päätimme tarkentaa sitä hieman. Joten aiheesta tuli katumuoti Streetstyle   New Yorkissa 2000-luvulla.  Asuja piti suunnitella kaksi.  Katumuotiin 2000-luvulla vaikutti muun muassa: - Hip Hop  - Pop-kulttuuri - Christina Aquilera - Britney Spears Elementtejä mitä näkyi paljon: - Mesh, farkku ja nahka - Isot aurinkolasit - Musta, violetti, pinkki & kukkakuosi - Isot logot - Kellohihat - Leveät lahkeet Vaatekappaleita: - Tekoturkikset - Satiini- & nahkahameet - Konsertti T-paidat - Tuubitopit - Matalavyötäröiset housut - Hip Hop-lökärit Ryhmässä oli hieman erilaisia näkemyksiä aiheesta ja meiltä puuttui yhtäläisyyksiä. Otimme aluksi yhteiseksi tekniikaksi makramen, mutta se vaihtui myöhemmin aplikointiin. Ryhmässä oli silti vielä eroavaisuuksia, joten päätettiin, että jokainen tekee kesäisen ja syksyisen asun.  Syksyistä asua miettiessäni

Tuotteen valmistaminen käsityönä

Tämä tutkinnonosa tuli minulla asiakaspalvelun paikalle, sillä en saanut työssäoppimispaikkaa. Mielessäni pyöri paljon juhlamekot. Halusin hyödyntää tylliä. Luonnokset: Näistä luonnoksista lähdin tekemään viimeisimpää, mutta sekin muuttui vähän tehdessä. Yläosaan piti tulla tekstuuria tyllistä, mutta päädyinkin laittamaan vain ruusuja. Tässä on myös ensimmäisiä muotoiluja mitä tein, tosin niillä ei ole kauheasti mitään tekemistä enään lopputuloksen kanssa :D     Tässä on kangasvaihtoehtoja, mitä pyörittelin mielessä, kun selailin kankaita.          Tasokuvat ja poikkarit:  Työjärjestys: 1. Kiinnitä tukikankaat. 2. Muotolaskokset 3. Sivusaumat 4. Valmista vuori 5. Kiinnitä tyllihamekerrokset miehustaan 6. Kiinnitä vuori ja lenkit olkaimille 7. Tukiompeleet 8. Piilovetoketju 9. Valmista tyllikukkia ja kiinnitä ne mekkoon 10. tasaa helma.  Yllä olevista kuvista oli tarkoitus ottaa suuntaa tekstuurin tekemisessä.  Ensim